Tolongla klik yer...sana tu...

Sunday, November 18, 2012

Masak-masak Hari Sabtu

Ambil ilham resepi ni dari Blog The Writers Cooking salah seorang
peserta Masterchef Malaysia...mummy suka sangat berkunjung ke blog ni...
boleh dapat bermacam-macam resepi. 

Resepi asal dalam blog TWC ni namanya
Roasted Chicken Tyhme & Bbq.
Nak tengok resepi asal silalah ke blog TWC ye.
Yang mummy masak ni setelah mummy ringkaskan resepi tersebut
supaya jadi cepat dan memenuhi bahan-bahan yang ada dirumah.
Sudah tentulah ada kelainan rasa kut...hehehe

Antara bahan-bahan yang ada.... 

Ayam yang telah diperap menggunakan sos bbq, lada hitam, lada putih, thyme dan
garam... 

Tak pakai oven pn...just pakai pemanggang ajaib dari syarikat menang...(iklan ke ni????)
 Versi orang malas main letak2 je atas ayam tu...


Dan akhirnya taraaaaa...hasil ilham dari TWC....
Mummy tak pandai nak amik gambar cantik-cantik...
Tengok blog orang lain siap ada prop bagai...
tapi mummy tetap macam ni...
Refer resepi sebenar di TWC ye....
pasti terangkat punyer..

Thursday, November 8, 2012

Akhirnya dapa resepi ni dari blog Masam Manis


Nak tau ni resepi apa????
jemputlah ke blog Masam Manis ye...
Sebenarnya dah lama mummy cari resepi ni...
nak juga rasa keenakannya.
Sebelum ni makan Durian Kek dan Donut Durian dari Big Apple
sahaja...hari ni famous pula pasal durian creepe ni.
Sapa nak resepi jenguklah blog Ita tu ye siap ada step by step sekali.
gambar ni salah satu dari blog tu....suka sangat dengan kehijauannya...

Jangan marah ye Ita...





Saturday, November 3, 2012

Selamat Malaysia

Dah lama tak menulis sesuatu di sini. Rindu rasanya untuk berbicara lagi namun dek kekangan masa yang amat terhad menjadikan blog ini sepi untuk seketika. Terimakasih pada rakan rakan yang tidak jemu jemu mengunjungi blog mummy ni ye. Ada kelapangan nanti mummy akan update lagi...

Follow my Instagram

About Me

Followers

 

Blog Template by YummyLolly.com