Monday, June 10, 2013

CANDA SEMPENA CUTI SEKOLAH

BERCANDA DI TEPIAN PANTAI
BIARKAN GAMBAR BERBICARA




Wednesday, May 22, 2013

FIRST TIME SHOPPING @ LAZADA ONLINE

Siapa pernag shopping online dengan LAZADA ?
Ini adalah merupakan pengalaman pertama mummy.
Dah jadi lumrahlah bila pengalaman pertama kita akan mengambil pendekatan 
dengan lebih berhati-hati kan.
Di LAZADA ni cara pembayaran disediakan dalam beberapa bentuk
iaitu menggunakan online, credit card dan COD.
So untuk pertama kali ni mummy gunakan cara COD.
Dapat barang baru bayar...


Barang-barang COD dihantar menggunakan khidmat
TA-Q-BIN memakan masa lebih kurang 5 hari juga.
Packing cukup cantik dan terjamin...


First time shopping ni juga tak boleh beli yang mahal2 sangat...
takut apa-apa jadi kan susah pula...tapi sekarang dah terbukti barang
sampai dengan selamatnya..


Jeng-jeng jeng...inilah dia barangnya...
TRIO MINI BLENDER...
Blender ni kecik...blh wat ice blended n paling senang nak wat sambal belacan
hohoho...


Dah lama mengidam nak beli blender ni...
Blender yang ada kat rumah besar sangat...
takat nak masak tiap-tiap hari tak berbaloi nak keluarkan.
So bila dah ada yang kecil ni senang sikit kerja mummy di dapur...
Harap lepas ni makin rajin masaklah yea...




Friday, May 10, 2013

AMBIL GAMBAR MAKANAN TANDA SAKIT MENTAL!!!


Benarkah????
Anda bacalah sendiri ye....
Mummy pun ada juga terkena tempias-tempiasnyer tapi sekali sekala jelah
rasanya...taklah menjadi satu kemestian pulak...
Kadang-kadang rimas jugak bila nak makan kena ambil gambar dulu...
Apa-apa pun diri sendiri...blog sendiri...fb sendiri...
suka hatilah kan nak letak gambar apa pun.


Kadang-kadang ada juga baiknya bila ada orang yang upload gambar makanan ni especially
yang suka kongsi tempat makan yang best2. Mummy suka rujuk blog-blog yang macam ni.
Ada juga blogger yang rajin tu siap bagi direction camana nak pegi tempat tu...
Kan senang..tak payah tercari-cari mana nak dituju...
Pendek kata...masing-masing punya pendirianlah..
Friday, April 26, 2013

Makan makan @ Big Foot Shah Alam...


Mummy suka sangat dekorasi kedai ni...tak mewah sangat sesuailah untuk mummy yang sederhana ni...






Makan-makan bersama kawan-kawan.

Tuesday, February 5, 2013

Ikhtiar bagi pesakit Jantung...

Email ni mummy dapat dari seorang kawan.

Rasanya ianya berguna untuk dikongsikan bersama dengan 

rakan-rakan semua. Lagi pun kat bawah tu dah dibenarkan 

berkongsi kan....

Bagi sesiapa yang ada simptom-simptom penyakit jantung ni 

mencubanya. Mummy sendiri pun risau jugak sebab mak dan 

ayah kedua-duannya ada penyakit jantung ni....

Apa-apa pun kita sama-sama usaha sesungguhnya

kita hanya berikhtiar tetapi Allah yang menyembuhkan.

Insyaallah..






ATTENTION FRIENDS....ITS HAPPENING..PL DO SHARE AND FORWARD... 

For Your Heart Vein Opening

Are You Suffering from Heart Diseases? 
Or have you been advised to undergo Angiography or Bypass? 

Please Wait...

Before you undergo Angiography or Bypass treatment, you must try with confidence this remedy. you will be cured.

The day before someone suffered acute pain at the place of his heart and thereafter, experienced uncomforting which continued for quite some time. He then met VAID SAHAB (Dr in Auyerveda) and disclosed to him, that when the doctors performed Angiography on him, they advised Bypass as they discovered 3 of my arteries were blocked and given a date to operate after a month.

During this period, that VAID (Dr in Auyerveda) prescribed the remedy below which he consumed exactly for a month. A day before his bypass operation, he arrived at the Cardiology Hospital in Mumbai and deposited Rs. 225,000 towards expenses for his Bypass surgery. After taking a close look at these results and his previous results, the Doctors then asked him if he took any medication after the previous tests were carried out.

READ CAREFULLY AND FOLLOW IT , YOU MIGHT NOT GET THIS ALSO.

Ingredients For Making Heart Vein Opening Drink Ingredients:

1 cup Lemon juice
1 cup Ginger juice
1 cup Garlic juice
1 cup Apple cider vinegar


Mix all above and simmer in low heat for about 60 minutes or till solution reduces to 3 cups.Remove solution to cool, then mix 3 cups of natural honey and store it in a jar.
Drink one tablespoon daily before breakfast. Your vein’s blockage will open in most cases.

Enjoy your drink. Taste good too.

READ AND PASS THIS MAIL ,WE ALL ARE LIVING IN A STRESS FULL OF LIFE ,!!!!

WHY NOT TO PREVENT OUR SELF BY NOTHING, AND FOR SO YOU MAY EVEN CONSULT YOUR DR ,VAIS, PHYSICIAN ETC ..

USE IT & REMEMBER ME......

HIMANSHU RAJ

AYURVEDIC AMBROSIA
(SHRI SHANKRITI AYURVEDA INTERNATIONAL RESEARCH JOURNAL)


Photo: ATTENTION FRIENDS....ITS HAPPENING..PL DO SHARE AND FORWARD... 

For Your Heart Vein Opening
 
Are You Suffering from Heart Diseases? 
Or have you been advised to undergo Angiography or Bypass? 

Please Wait... 

Before you undergo Angiography or Bypass treatment, you must try with confidence this remedy.  you will be cured.

The day before someone suffered acute pain at the place of his heart and thereafter, experienced uncomforting which continued for quite some time. He then met VAID SAHAB (Dr in Auyerveda) and disclosed to him, that when the doctors performed Angiography on him, they advised Bypass as they discovered 3 of my arteries were blocked and given a date to operate after a month. 

During this period, that VAID (Dr in Auyerveda) prescribed the remedy below which he consumed exactly for a month. A day before his bypass operation, he arrived at the Cardiology Hospital in Mumbai and deposited Rs. 225,000 towards expenses for his Bypass surgery. After taking a close look at these results and his previous results, the Doctors then asked him if he took any medication after the previous tests were carried out. 

READ CAREFULLY AND FOLLOW IT , YOU MIGHT NOT GET THIS ALSO.
 
Ingredients For Making Heart Vein Opening Drink Ingredients:

1 cup Lemon juice
1 cup Ginger juice
1 cup Garlic juice
1 cup Apple cider vinegar


Mix all above and simmer in low heat for about 60 minutes or till solution reduces to 3 cups.Remove solution to cool, then mix 3 cups of natural honey and store it in a jar. 
Drink one tablespoon daily before breakfast. Your vein’s blockage will open in most cases. 

Enjoy your drink. Taste good too. 

READ AND PASS THIS MAIL ,WE ALL ARE LIVING IN A STRESS FULL OF LIFE ,!!!!
 
WHY NOT TO PREVENT OUR SELF BY NOTHING, AND FOR SO YOU MAY EVEN CONSULT YOUR DR ,VAIS, PHYSICIAN ETC ..
  
USE IT & REMEMBER ME......

HIMANSHU RAJ

AYURVEDIC AMBROSIA
(SHRI SHANKRITI AYURVEDA INTERNATIONAL RESEARCH JOURNAL)



Friday, February 1, 2013

KISAH CINTA PEJUANG SYRIA...

Kisah ini mummy baca dilaman facebook. Sebuah kisah cinta yang nyata dan bukan hanya dongengan semata yang perlu kita ambil iktibar. Dimanakah kedudukan kita sekiranya saat seperti ini terjadi...Allahuakbar...


KISAH CINTA DUA PEJUANG SYRIA

Dua orang pejuang jihad Syria ini iaitu Mahmoud Al-Halabi dan isterinya Nour Al-Hasan merupakan antara pasangan yang sama-sama berjuang di medan jihad menentang rejim Basyar.

Sebelum berkahwin, Mahmoud Al-Halabi pernah menjadi pemandu kepada salah seorang isteri menteri Syria. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini bekerja sebagai pendandan rambut di sebuah saloon wanita di wilayah Halab.

Mahmoud kini merupakan mujahidin barisan hadapan di Hayyu Sheikh Saed. Beliau sebelum ini pernah dipaksa keluar daripada Syria dan bersama-sama mujahidin di Libya. Disana beliau banyak mempelajari skill peperangan dengan mujahidin Libya.

Beliau kemudiaanya pulang ke Syria untuk bersama-sama kebangkitan rakyat Syria menjatuhkan Basyar Asad. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini merupakan anak kepada salah seorang pimpinan Parti Baath.

Nour pernah membuat satu akaun Facebook yang tidak dikenali dan menjadi aktivis sosial media. Beliau juga menggerakkan protes dan menyebarkan berita berkenaan kebangkitan rakyat untuk menjatuhkan rejim.

Selepas ayah dan abang Nour mengetahui berkenaan berita tersebut, Nour dibelasah sehingga cedera teruk dan terpaksa dibawa ke hospital. Berita tentang beliau menjadi perbualan ke seluruh kota, dan Mahmoud mengetahui tentang berita tersebut.

Nour dan Mahmoud menyertai gerak kerja protes menjatuhkan rejim dan kemudiaanya menyertai pasukan mujahidin mengangkat senjata menghadapi tentera rejim.

Mereka menyertai Briged Jabhah An-Nusrah dan merupakan mujahidin barisan hadapan dalam menghadapi rejim. Nour menjadi sniper yang handal setelah diajar oleh Mahmoud berkenaan penggunaan senjata dan sebagainya.

Mahmoud dan Nour berkahwin pada Julai 2012 dan menjadi pasangan suami isteri yang tangkas di barisan hadapan mujahidin menentang tentera rejim.

Cinta mereka bukan hanya sekadar melafazkan kata-kata cinta di bibir, tetapi dibuktikan dengan kesediaan untuk sanggup bersama di medan juang. Semoga Allah memelihara mereka berdua.
KISAH CINTA DUA PEJUANG SYRIA

Dua orang pejuang jihad Syria ini iaitu Mahmoud Al-Halabi dan isterinya Nour Al-Hasan merupakan antara pasangan yang sama-sama berjuang di medan jihad menentang rejim Basyar.

Sebelum berkahwin, Mahmoud Al-Halabi pernah menjadi pemandu kepada salah seorang isteri menteri Syria. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini bekerja sebagai pendandan rambut di sebuah saloon wanita di wilayah Halab.

Mahmoud kini merupakan mujahidin barisan hadapan di Hayyu Sheikh Saed. Beliau sebelum ini pernah dipaksa keluar daripada Syria dan bersama-sama mujahidin di Libya. Disana beliau banyak mempelajari skill peperangan dengan mujahidin Libya.

Beliau kemudiaanya pulang ke Syria untuk bersama-sama kebangkitan rakyat Syria menjatuhkan Basyar Asad. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini merupakan anak kepada salah seorang pimpinan Parti Baath.

Nour pernah membuat satu akaun Facebook yang tidak dikenali dan menjadi aktivis sosial media. Beliau juga menggerakkan protes dan menyebarkan berita berkenaan kebangkitan rakyat untuk menjatuhkan rejim.

Selepas ayah dan abang Nour mengetahui berkenaan berita tersebut, Nour dibelasah sehingga cedera teruk dan terpaksa dibawa ke hospital. Berita tentang beliau menjadi perbualan ke seluruh kota, dan Mahmoud mengetahui tentang berita tersebut.

Nour dan Mahmoud menyertai gerak kerja protes menjatuhkan rejim dan kemudiaanya menyertai pasukan mujahidin mengangkat senjata menghadapi tentera rejim.

Mereka menyertai Briged Jabhah An-Nusrah dan merupakan mujahidin barisan hadapan dalam menghadapi rejim. Nour menjadi sniper yang handal setelah diajar oleh Mahmoud berkenaan penggunaan senjata dan sebagainya.

Mahmoud dan Nour berkahwin pada Julai 2012 dan menjadi pasangan suami isteri yang tangkas di barisan hadapan mujahidin menentang tentera rejim.

Cinta mereka bukan hanya sekadar melafazkan kata-kata cinta di bibir, tetapi dibuktikan dengan kesediaan untuk sanggup bersama di medan juang. Semoga Allah memelihara mereka berdua.



Berjuang Demi Ugama, Bangsa Dan Negara...


Friday, January 18, 2013

Àllahuakbar...bible versi melayu di edar kepada budak sekolah...

Sedih mummy dengar berita hari ni mengenai bible diedar pada budak sekolah di pulau pinang. Apakah agenda yang tersirat sebenarnya. Adakah kita sebagai umat islam hanya perlu merelakan sahaja perkara ini? Sudah tentu tidakkan. Semoga umat islam negara ini mampu meletak ke tepi seketika isu politik dan bersatu menangani isu ini demi masa depan anak anak kita kelak. Mampukah kita hanya melihat agama kita dipersenda semata mata kerana fahaman politik masing2.....sudah sudahla....

Tuesday, January 15, 2013

Turun yang lama naik yang baru

Hehehe jangan salah faham ye...ini bukan blog politik...mentang mentanglah orang duk sibuk pasal pru 13 sekarang ni kan. Ok takmo citer panjang panjang pasal tu...sebenarnya mummy baru dapat jadual gaji baru..so yang lama terpaksalah diturunkan sebab dah tak berguna lagikan...huhuhu kejam pulak bunyinya...Semoga tahun ini Allah swt lebih memberkati setiap rezeki yang mummy perolehi Amin. Ingatan untuk kawan kawan jangan lupa bayar zakat yer....sekian....

Followers

Tolongla klik yer...sana tu...

Instagram
 

Blog Template by YummyLolly.com