Friday, September 5, 2014

ASUS ZENFONE 5 - TUTORIAL UNTUK BUAT SCREENSHOT


Tutorial untuk buat Screenshot

Masa mula-mula me guna Zenfone 5 ni memang tak tau macammana nak buat screenshot ni.
Sekarang me dah tau...itu pun setelah mencari guna cik google kita.

Ada dua cara untuk membuat screenshot menggunakan zenfone 5.

Cara 1


Seperti yang kita tahu di tepi sebelah kiri terdapat button untuk Power, Volume up dan Volume Down.
So untuk cara pertama sila tekan Button Power dan Volume down secara serentak
dan anda akan membuat screenshot dengan jayanya...hahaha

Cara 2


Cara dua ni pulak yang me rasa paling senang nak guna.
Pergi ke 
1. Setting kemudian pilih 
2. Asus Customized Settings
3. Key settings
dan buat pilihan
tandakan di bahagian 
TAP AND HOLD TO GET SCREENSHOT
Tempat nak tap and hold tu disebelah kanan screen anda ye....

ok...itu sahaja untuk kali ini...

Tadaaaaaa

nampak mudah kan...tapi payah untuk yang baru guna macam me ni...





Post a Comment