Monday, December 21, 2009

TANDA-TANDA KEMATIAN


TANDA 100 HARI SEBELUM HARI MATI!!!!!

Assalam Mu'alaikum Wbrth!!! BACALAH DENGAN TELITI!!!


Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun
semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.

Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.
Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.
Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.
Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

TANDA 40 HARI

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.
Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat

persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.
Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi
orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

TANDA 1 HARI

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

TANDA AKHIR

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Saling berpesan2lah sesama kita........ .

AL-FATIHAH UNTUK IBU TERSAYANG.


10 comments:

ajaa said...

Terima kasih dengan perkongsian ini..harap ianya dapat jadi pedoman kepada kita semua

zures said...

Yup...semoga kita menjadi insan yang sentiasa bertaqwa. Amiin..

sakura ilz said...

terima kasih...sbg umat islam kita mmg patut mengingati mati...jadi buat la amal ibadat sebelum masa nya samapi..

Dak Wan said...

Sama la kita... tak ber ibu lagi :( Al Fatihah...

911 said...

perkongsian yg baik, thanks

NiNa' said...

terima kasih atas perkongsian ilmu yang bererti =)

Si budak Aboi said...

knp kan bile sebut mati org takut tapi..emm ??

btw terima kasih atas n3 ini..

zella said...

hurm... insaf2....
thanks for sharing....

al-fatihah...

Sofea said...

Salam...mengingati mati adalah salah satu harta yg dtinggalkan rasulullah. 2 hrta yg dtggal bginda. 1 yg pndai bcakap..dan 1 lg yg diam je. yg bcakap adlh quran dan hadis bginda...dan yg diam adlh mengingati mati. bile ingt mati...baru kita sdr rupanya dlm hdup ni tlalu byk dosa yg dh kte buat. jgn dhitung pahala yg dh kte dpt tp htung byk mana dosa yg dh kte wt dn cpat2 lh kte mmohon ampun dr NYa. same2 lh kte bkongsi ilmu psl mngingati mati ni agr kte dpt mnmbahkan amal kte. amal makruf nahi mgkar...('',)

zack zukhairi said...

subhanallah...semoga kita semua ditempatkan di sisi roh2 org beriman yg lain kelak...InsyaAllah.

Followers

Tolongla klik yer...sana tu...

Instagram
 

Blog Template by YummyLolly.com