Monday, April 5, 2010

FRAUD CLICKS!

Rata-rata ramai yang dah dapat E-mail dari nuffnang tentang fraud clicks ni. Walaupun zures belum menerima e-mail tersebut tetapi atas dasar rasa tanggungjawab sesama blogger zures letakkan juga pengertian tentang fraud clicks ini. Berbanyak terimakasih kepada Saudara ARIED yang membenarkan kita semua copy n paste article ini dari blog beliau untuk disebar-sebarkan.

Apa itu fraud clicks?

Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...

Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri, orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...

Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Digantung
Bukan gantung sampai mati ya, tetapi gantung akaun anda.huhuhuh
- Ditamatkan( blacklist terus kot)
Pasti anda faham kan.....

Apa tindakan anda?
- Stop geng klik-klik ini.
- Keep blogging...
- Usaha kekalkan traffik untuk dapat buffered earning...Sila ke blog Aried utk keterangan lebih lanjut
- klik iklan bila berminat SAHAJA..
- ingat.." biar sedikit asal dapat + selamat"
- traffik = earning... ingat ye,hehhehe

1 comments:

Miss Fadhilah said...

salam..
thkz 4 d info..=)

Followers

Tolongla klik yer...sana tu...

Instagram
 

Blog Template by YummyLolly.com