Friday, April 30, 2010

LIMA PERKARA

HIJRAHKAN HATIMU





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Lima perkara yang kita semua mahukannya dan kita berusaha untuk mendapatkannya:-

1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita – solat maghrib

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak

Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari .

Kata Nabi Muhammad S.A.W;

siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat
dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan
dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat
dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.
( Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )
' Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.'
Surah Al-Baqarah ayat 286

4 comments:

RaMa2UnGU said...

Good info..thanks share ek..
kene pertingkatkan lagi amalan sedia ada ni..
ada yang solat pun culas lagi..

Nashays said...

peringatan untuk aku dn kita semua :)

kucingberlari said...

terima kasih...aku nk copy eh post ni..tp aku ltk name blog kamu ye...:)

Zhoe Wynz said...

tQ for the info sis.. sangat bermanfaat :)

Followers

Tolongla klik yer...sana tu...

Instagram
 

Blog Template by YummyLolly.com