Tolongla klik yer...sana tu...

Friday, June 18, 2010

BLOGWALKING SAMBIL JANA PENDAPATAN


Korang nampak tak logo kat atas tu?
Bagi sesiapa yang dah tahu...dok diam-diam tapi seandainya
ada diantara tulisan aku yang silap harap dapat diperbetulkan ye.
Almaklumlah aku ni budak baru belajar banyak lagi yang aku tak tahu.
Sesiapa yang nak join aku sila klik kat borang kat bawah shoutbox aku tu
untuk mendapatkan widget ye.

Hari ini dengan rasminya aku telah menjadi salah seorang ahli kepada


Apa itu WAWWi.com?
Pada pemahaman aku WAWWi.com ni adalah salah satu cara
untuk jana trafik yang berterusan dan disamping itu kita juga dapat menjana
pendapatan menggunakan sistem MATRIX Nx15

Matrik Nx15

Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa...

Bermaksud network yang lengkap dan aktif akan mendapat trafik minimum sehari sebanyak 3905.
(Betulkan aku andai aku silap)

Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.


Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover

Maksudnya, sekiranya aku telah mempunyai 5 rang downline maka downline aku yang ke-6
automatik didaftarkan dibawah salah seorang dari 5 downline aku.

Sistem Mata (Point)

Fungsi mata (point) ini adalah digunakan untuk menaik taraf lebar (width) atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar (width) atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog korang. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata

Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda akan mendapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata

Walau bagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama. Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata

Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata

Jumlah keseluruhan:
43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan semakin tinggi.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata (point) sebanyak mungkin kerana fungsi di masa2 akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.
Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.



Sempena pelancaran sistem ni, Wawwi.com telah menganjurkan pertandingan menulis artikel pasal Wawwi Matrix BlogWalking. Tarikh tutup untuk pertandingan ini ialah 30 Jun 2010 11:59PM iaitu sebelum hari pelancaran widget ini pada 1 Julai 2010.

Selain itu, pelbagai pertandingan menanti untuk semua pengguna widget ini dan hadiahnya memang amat menarik. Untuk maklumat lanjut, jemputlah ke http://gengblogwalking.wawwi.com/.

segala maklumat ini aku refer kat sini.


6 comments:

Post a Comment

Follow my Instagram

About Me

Followers

 

Blog Template by YummyLolly.com