Wednesday, September 22, 2010

CARA PEMAKAIAN TUDUNG PERSIS BIARAWATI

Berkunjung ke blog ni mummy tertarik dengan article yang di paparkan di bawah tentang cara-cara pemakaian tudung yang kebanyakan dipakai oleh wanita-wanita muslim akhir-akhir ini.
Sebenarnya dah lama mummy terfikir mengapa wanita muslim sekarang minat sangat pakai tudung yang di pinkan di belakang yang menampakkan ciri-ciri seperti cara seorang biarawati memakainya??? Bagi mereka yang suka memakai tudung cara sebegini cubalah selidik dulu ye...


Gambar ini diambil dari blog ini.
Untuk perkongsian bersama.


9 comments:

CiK QiQi said...

ooo..mknenye xleh pin tudung kt blkg 2 la ek..hurmmm..okez3..ehehehe

Shida Rahman said...

Alhamdulilah..dh lama saya melarang anak2 saya pakai tudung semacam ini, mata saya memang tak sedap memandang, sebijik mcm nun.. mengapa la muslimah tak peka dlm pekara mcm ni, terang dan jelas..

wachak said...

Baru pagi tadi dok tengok sorang wanita ni. Tudung dah labuh chantek dah tapi dia pinkan tudung tu kat belakang. emm ... boleh tengok jer lah ....

-NiD's- said...

thank's sis...shareing kat sini.....ermmmm memang teserlah kenampakkan...tp pada yg tak mengerti .....pakai buat do no jaa...tuh blom diserikan lagik dengan sanggui bak persis BONGGOL UNTA....adeihlaaa, dunia akhir zaman....manusia koi sesat......

zures said...

Semoga yang baik kita jadikan teladan, yang tak baik jadikan sempadan. Semoga ramai juga yang sedar bahawa bertudung adalah untuk menutup aurat bukan hanya dengan meniru sahaja. Semoga kita akan dilindungi dari azab siksa Allah swt. Terimakasih di atas komen-komen di atas ye.

diana said...

ni bukan soal pin belakang atau tak pin..
tudung yang bentuk nye macam tudung biarawati tu tak
boleh pakai.

Blog Leader said...

kalau bentuk mcm biarawati bukan mcm design tudung ekin tu ker?....

.s.o.f.i.a. said...

lorh...... baru tau!!! thanks!!!

hana nabihah said...

naseb saya tak suka pakai tudung indon tu..huhuhuh..

Followers

Tolongla klik yer...sana tu...

Instagram
 

Blog Template by YummyLolly.com